Even voorstellen: Michelle Hahn, Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN)

Sinds kort krijgen we versterking van Michelle Hahn. Ze is beleidsmedewerker Natuurinclusief bij LVVN en werkt aan het dossier van de bestuivers. En daarmee dus ook aan de Nationale Bijenstrategie. Hahn is bij veel onderwerpen betrokken. Ze neemt de functie van Esther Rotteveel over, die vanaf het begin bij de Nationale Bijenstrategie betrokken was.

Michelle Hahn in een groene omgeving
Beeld: ©Ministerie van LVVN
Michelle Hahn, beleidsmedewerker Natuurinclusief LVVN

Groene loopbaan

Hahn is altijd al geïnteresseerd geweest in duurzaamheid. Ze behaalde haar master Governance of Sustainability, een combinatie tussen natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. En met een focus op natuurinclusieve landbouw. Daarna ging ze aan de slag als onderzoeker duurzame voedselsystemen. Zo onderzocht ze onder andere de succesfactoren voor het verdienvermogen van natuurinclusieve landbouw. En deed ze onderzoek naar de principes voor een duurzaam voedselsysteem.

Projecten rondom bestuivers

Hahn is enthousiast over de verschillende projecten: ‘Bestuivers zijn cruciaal. In mijn werk focus ik op projecten die bijdragen om bestuivers duurzaam te behouden en te bevorderen.’ Ze houdt zich onder andere bezig met:

  • monitoring
  • invulling van de Europese natuurherstelverordening
  • de praktische invoering van de aanbevelingen van de NBS

Daarnaast zoekt Hahn actief de verbinding met andere beleidsdoelen en -kaders om het belang van bestuivers breder te verspreiden. 

Verder kennismaken

Hahn kijkt er naar uit om kennis te maken met de partners. Ze sluit daarom aan bij verschillende (NBS-)bijeenkomsten. Ook werkt ze in verschillende projecten al samen met een aantal partners. Heb je nog vragen of wil je graag kennismaken? Stuur dan een e-mail naar de Nationale Bijenstrategie.